Onze club

Tennispark

Gebruik tennispark.
De onderhoudscommissie draagt zorg voor een mooi en schoon tennispark. Vanzelfsprekend dragen alle leden daar hun steentje aan bij, door de banen netjes te behandelen, poorten te sluiten, en geen rommel op het park achter te laten. Mocht je iets signaleren dat aandacht nodig heeft, geef dit dan door aan het bestuur of een van de commissies.

Bespeelbaarheid van de tennisbanen.
Op kunstgras kan het gehele jaar door gespeeld worden. Kunstgras is, als het goed onderhouden wordt, waterdoorlatend en wel zodanig dat er geen plassen op kunnen blijven staan. Ook bij vorst kan er gewoon getennist worden. Alleen bij opdooi mag er niet getennist worden. Opdooi is te herkennen aan plassen water die op het kunstgras staan bij dooi-inval na een vorstperiode. Door de bevroren ondergond kan neerslag niet afgevoerd worden totdat de vorst uit de grond is.

Indien er sneeuw op de banen ligt kan er om speeltechnische redenen niet gespeeld worden. Het is wel handig als je de lijnen ziet. Bovendien is het, vanwege gladheid, niet aan te raden i.v.m. je eigen veiligheid. Gladheid ontstaat ook bij aanvriezende dauw.
Het is niet de bedoeling dat individuele spelers op eigen initiatief banen sneeuwvrij gaan maken. Bij ondeskundig sneeuwruimen is de kans groot dat veel zand van de baan gehaald wordt, of op ongewenste plekken terecht komt.

Onder invloed van de tijd en het gebruik zal het kunstgras langzaam vervuilen. De waterdoorlatendheid zal daardoor geleidelijk teruglopen. Dit is dan ook een van de belangrijkste redenen om het kunstgras goed te onderhouden.

Sleutel tennispark
Ieder lid kan een sleutel krijgen van de poort van het tennispark. Deze sleutel past ook op de deur van het clubhuis en geeft toegang tot de hal, toiletten en doucheruimten. Als je een sleutel wilt, neem dan contact op met de penningmeester om hierover een afspraak te maken. Mail naar penningmeestervip@gmail.com. De borg bedraagt € 5,00.

Baan reserveren
Een baan reserveren doe je via de KNLTB club app.

Introductiekaarten.
Als je wilt tennissen met iemand die geen lid is van de club, gebruik dan een introductiekaart. Als lid kun je maximaal 3 keer per jaar een introducé meenemen. Voeg aan je reservering in de app een introducé toe. De kosten voor een kaart zijn  € 3,00. Dit bedrag wordt automatisch verrekend.