nieuwsbericht

Corona en tennis

Algemeen:

De richtlijnen van RIVM en Overheid gelden voor iedereen. Dus niet komen bij verkoudheidsklachten, hoesten, benauwdheid of koorts. Ook niet komen als binnen je eigen huishouden iemand koorts en/of benauwdheidsklachten heeft, of positief getest is op COVID-19. Uiteraard geldt ook nog steeds de 1,5 meter regel.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden mag niet.

Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.

Voorafgaand en na afloop van het tennissen houden spelers van 19 jaar en ouder zich wél aan de 1,5 meter afstand tot elkaar.

De kleedkamers, toilet, douchevoorzieningen, kantine en terrassen mogen open.

Wedstrijden, toernooien en evenementen zijn toegestaan. Publiek mag hierbij aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn (exclusief spelers/trainers op de baan). Binnen geldt een maximum aantal van 100 personen. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, kaderleden, officials, vrijwilligers en medewerkers.

Reservering:

Reserveren blijven we doen via de KNLTB-club app noodzakelijk. Je kunt samen met je tennispartner(s) de baan max. 45 minuten reserveren en niet verder dan twee weken vooruit.


Ga terug